Arkadian Yhteislyseon Ringettekurssi

Arkadian Yhteislyseon Ringettekurssi

Arkadian aamujäitä ryhdyttiin toteuttamaan lukuvuoden 2013 alusta alkaen Seiskojen silloisen puheenjohtajan Hanna Maikolan, valmentaja Hannu Kauremaan, Arkadian rehtorin sekä liikunnan lehtorin yhteisellä päätöksellä. Tuolloin päätettiin, että jokainen alkava lukukausi katsotaan Ringettekurssin toteutuminen aina erikseen ja jos lukion kurssille ei ole riittävästi osallistujia, niin kurssia ei järjestetä. Tämä kuitenkin antaa mahdollisuuden Arkadialle tarjota ringetteä yhtenä liikuntakursseista. Kurssit ovat olleet suosittuja ja vain yhtenä lukuvuotena osallistujia on ollut alle minimimäärän, muutoin aktiivisia pelaajia on ollut mukana aina 8-12.


Arkadian aamujäiden teemat synkronoidaan Seiskojen B joukkueen kausisuunnitelmassa olevien teemojen mukaisiksi, jolloin ne tukevat myös Seiskojen B joukkueen harjoittelua. Pääpaino Arkadian aamujäillä on kuitenkin yksilötaitojen kehittäminen, joten pelilliset ja pelikuvioihin liittyvät asiat jätetään joukkueiden hoidettavaksi varsinkin, kun aamujäillä on ollut pelaajia sekä maalivahteja useammasta eri ringetteseurasta.

Ringetteä on Arkadiassa ollut jaksoissa 1-3 eli harjoittelu on päättynyt aina helmikuun alussa. Tämä on mahdollistanut myös abien osallistumisen aamujääharjoitteluun myös viimeisenä lukiovuotenaan. Lukiolaisilla on näin lisävalmennuksen ohella mahdollisuus saada kokonaiskurssimäärästä suoritettua kolme kurssia omia ringettetaitoja samalla kehittäen.

Keväällä 2018 aamujääkurssi osallistui ensimmäistä kertaa koulujen väliseen aamujääturnaukseen ja saavutti siellä hienosti pronssia. Turnauksesta on tarkoitus tulla perinne, joten jatkossakin Arkadian Yhteislyseo lähtee haastamaan muita aamujääkursseja.


Linkki: Arkadia Yhteislyseon Ringettekurssi Nurmijärven Uutisissa syksyllä 2013, kun toiminta oli juuri lähtenyt käyntiin.


   
Lisää uutisia
Nurmijärvi Seven Ringettes ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat