Ringette Etelä-Suomen Alue: Päivitetty koronaohjeistus aluesarjoissa
22.9.2020 12:31 Uutiset / Pääsivusto

Lähde: http://www.etelasuomi-ringette.fi/fi/nw/15954/p%C3%A4ivitetty+koronaohjeistus+aluesarjoissa..html

POIKKEUKSET JA OHJEISTUKSET RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN JÄRJESTÄMÄÄN SARJATOIMINTAAN KORONAEPIDEMIAN VARALLE KAUDELLE 2020-2021

Poikkeukset sarjatoimintaan

Mikäli tautitilanne pahenee, kauden kilpailuvaihetta voidaan jatkaa ajallisesti ennalta ilmoitetusta. Tällöin sarjojen ottelumääriä tullaan vähentämään tai niistä voidaan luopua kokonaan (sarjasta riippuen).

Mikäli sarjaottelu jää pelaamatta otteluohjelmaan merkittynä ajankohtana toisen tai molempien joukkueiden koronakaranteenin takia, ottelulle pyritään löytämään uusi ajankohta. Syksyn otteluiden osalta uusi ajankohta tämän vuoden puolella ja kevään otteluiden osalta voidaan otteluita siirtää myös huhtikuulla pelattaviksi.

Kauden voidaan katsoa saadun hyväksytysti päätökseen, mikäli ? 80 % suunnitelluista otteluista on saatu pelattua. Tällöin D- ja harrastesarjojen mitalit jaetaan sarjataulukon sen hetkisen tilanteen mukaisesti ja muut alueen järjestämät sarjat saavat osallistumismitalit. Mikäli kilpailu keskeytyy, kun pelejä on pelattu yli 80 %, lasketaan uusi täsmennetty sarjataulukko suhteutetuilla pisteillä (pisteet/pelatut pelit). Tasapistetilanteessa:

1. Sarjassa pelaamien keskinäisten otteluiden suhteutetut pisteet

2. Sarjassa pelaamien keskinäisten otteluiden suhteutetut maalierot (tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus). Suuremman maalieron omaava joukkue sijoittuu korkeammalle.

3. Koko sarjan suhteutettu maaliero (tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus). Suuremman maalieron omaava joukkue sijoittuu korkeammalle

4. Koko sarjassa tehtyjen maalien suhteutettu lukumäärä. Enemmän maaleja tehnyt joukkue sijoittuu korkeammalle.

5. Koko sarjan suhteutettu rangaistusminuuttimäärä. Pienemmän minuuttimäärän omaava joukkue sijoittuu korkeammalle.

Mikäli joukkue ei osallistu kilpailuun tai keskeyttää sen, kyseisen joukkueen pelimäärä vähennetään em. 80 %:n rajan laskennasta, jolloin ao. rajan laskennassa otetaan huomioon vain kilpailuun osallistuvien joukkueiden ottelumäärä. Mikäli sarjaohjelmia ei saada pelattua päätökseen (pelattuna on alle 80%), viranomaispäätöksen päättäessä toiminnan, mitaleita ei jaeta.

Ohjeistus yksittäiseen peliin ja vieraspelimatkoihin

Ottelujärjestäjä huolehtii ja valvoo, että kaikessa toiminnassa noudatetaan viranomaissuosituksia ja määräyksiä. Samoin huomioidaan myös seurojen, kuntien ja liikuntapaikkojen Korona-ohjeistukset.

Turvaväleistä tulee huolehtia katsomoissa ja toimitsija-aitioissa. Käsidesiä tulee olla jäähallilla kaikkien saatavilla. Ottelutapahtumaan osallistuvat henkilöt liikkuvat vain niissä osissa hallia, joissa oman toiminnan toteuttaminen on tarpeellista. Pukukoppi käytäville liikkuu vain yksi joukkue kerrallaan ja ylimääräisten henkilöiden liikkumista koppikäytävillä tulee välttää.

Pelaajat, taustahenkilöt ja erotuomarit seuraavat tarkasti koronaviruksen tyypillisiä oireita. Henkilöllä on velvollisuus ilmoittaa poikkeavasta havainnosta välittömästi seurassa nimetylle vastuuhenkilölle (esim. valmentaja, joukkueenjohtaja) ja henkilö jää lähtökohtaisesti pois kokoonpanosta. Erotuomarit ilmoittavat poikkeavista havainnoista välittömästi ko. sarjan sarjapäällikölle. Vierasjoukkueen osalta tämä arviointi tehdään jo ennen astumista joukkueen kulkuvälineeseen. Poikkeavan havainnon kohdalla henkilön on noudatettava THL:n ja terveydenhoitohenkilökunnan ohjeita: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset...

Matkustaessa ja liikuttaessa julkisissa paikoissa on syytä kiinnittää erityistä huomiota käsihygieniaan sekä välttää koskemasta käsillä mm. ovenkahvoihin tai kaiteisiin. Matkustettaessa suositellaan maskien käyttöä. Vierasjoukkueen matkustaessa bussissa otteluun, vain joka toinen istumapaikka täytetään. Joukkueen istumakartta bussissa kirjataan ylös. Hotellimajoituksien yhteydessä suositellaan noudatettavaksi samaa käytäntöä 2 henkilöä / huone turvavälien säilyttämiseksi.

Otteluissa joukkueet ja tuomarit eivät kättele. Kapteenit ja tuomarit voivat tervehtiä kyynärpäätervehdyksellä tai sanallisesti. Joukkueet saapuvat kaukaloon ja poistuvat kaukalosta omina ryhminään. Joukkueet eivät sekoitu. Mikäli toimitsija-aitiossa turvavälien pito ei ole mahdollista, suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Ottelun jälkeen joukkueet tervehtivät toisiaan siniviivoilta mailaheilautuksella. Pelaajat pitävät kypärät päässä ja kasvosuojan suljettuna. Otteluiden ”palkitsemiset” suoritetaan sarjojen normaalin käytännön mukaisesti, mutta pelaaja noutaa ”palkinnon” kypärä päässä, kasvosuojus suljettuna ja ”palkinnon” jakaja ja pelaaja eivät kättele.

Mikäli joukkueessa todetaan koronatapaus, noudatetaan ensisijaisesti viranomaisten ohjeistuksia. Tautiketjujen jäljittämisestä vastaa viranomainen.

Kilpailun järjestäjää tulee informoida todetusta tautitapauksesta.


   
Lisää uutisia
Nurmijärvi Seven Ringettes ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat