Koronan vaikutuksista Seiskoihin
15.3.2020 10:38 Seuratiedotteet / Pääsivusto

Miten koronavirus vaikuttaa seuramme toimintaan?

PÄIVITYS 5.5.2020

Suomen hallitus on eilisessä tiedonannossaan lieventänyt joitain rajoituksia liittyen koronatilanteeseen. Seuramme toimintaa nämä lievennykset vaikuttavat seuraavasti:

  • toukokuun ajan on edelleen voimassa 10 hlön kokoontumisrajoitus, eli vain etävalmennus ja yksilöharjoittelu on sallittua. Ulkoharjoittelupaikkoja avataan ehkä jo 14.5., mutta kokoontumisrajoitus estää ryhmäharjoittelun aloittamisen
  • 1.6. alkaen joukkueet voivat aloittaa ryhmäharjoittelun, kunhan 50 hlön kokoontumisrajoitusta noudatetaan ja suojaetäisyydet (2m) muistetaan.

Vaikka lievennyksiä on tulossa, koronatilanne ei ole vielä ohi. Tämän takia on tärkeää että kohtaamiset minimoidaan ja lähikontakteja vältetään. Myös aikaisempia ohjeistuksia pitää noudattaa: yskiminen/aivastelu suunnataan hihaan ja käsiä pestään saippualla ahkerasti. Jos vettä ei ole saatavilla, käytetään käsidesiä.

Harjoittelu on sallittua vain täysin terveenä.

Koska kokoontumisrajoitus lievenee vasta kesäkuussa, niin sääntömääräinen seuran kevätkokous siirretään kesäkuun alkuun. Tarkempi päivämäärä tiedotetaan myöhemmin.

Sami Tilander - puheenjohtaja


PÄIVITYS 19.4.2020

Sääntömääräinen kevätkokous siirtyy toukokuulle, uusi päivämäärä on nyt 21.5. Edellytyksenä kokouksen pitämiselle on koronarajoitusten (mm. yli 10 henkilön kokoontumisrajoituksen) lieventäminen. Seuraamme tilannetta.

Joukkueiden päätös- ja aloituskokoukset järjestetään virtuaalisesti, esim. Google Meet:llä. Jos joukkueellanne (jojolla) ei ole vielä seuran Google-tunnusta, sellaisen saa puheenjohtajalta.

Sami Tilander - puheenjohtaja


PÄIVITYS 17.3.2020

Kunnalta saamamme tiedotteen mukaan (ks. webbisivuiltamme kohdasta Tiedotteet) jäähalli suljetaan 17.3. ja pidetään kiinni ainakin 13.4. asti. Koppivarastoista ja toimistosta voi noutaa tavaroita 17.3. klo 22:00 asti, sekä 18.3. klo 16:00 asti. Sen jälkeen jäähallille ei enää pääse. Jäiden sulatus alkaa huomenna, eli 18.3.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että ringettekausi 2019-2020 on nyt ohi, ja ryhdymme valmistelemaan seuraavaa kautta. Sääntömääräinen kevätkokous on ajateltu pitää 16.4., mutta voi olla että sen järjestämistapaa joudumme muuttamaan, jos esimerkiksi jäähalli on edelleen kiinni eikä oheistilat ole käytettävissämme. Toinen merkittävä kevään tapahtuma on perinteinen kevätjuhla Rientolassa (7.5.). Myös tämän järjestämistä joudumme arvioimaan uudestaan tilanteen kehittyessä.

Valmentajilta toivon erilaisia yksilöharjoitteita jaettavaksi jäsenillemme, jotta aika kuluu rattoisasti liikunnan merkeissä vaikka korona aiheuttaakin merkittäviä rajoitteita meille kaikille.

Voimia ja jaksamista kaikille!

Sami Tilander - puheenjohtaja


15.3.2020

Elämme poikkeuksellisia aikoja: koronavirus sekoittaa Suomen ja maailman tilannetta merkittävällä tavalla. Urheiluseurat eivät myöskään ole turvassa koronan vaikutuksilta, kuten olette jo huomanneetkin. Merkittävin vaikutus oli 13.3. tulleella SKRL:n tiedotteella, missä liitto lopetti kaikki sarjat sekä peruutti kaikki turnaukset toukokuun loppuun saakka. Myös ryhmäharrastukset on suositeltu keskeytettäväksi sekä liiton, kunnan että viranomaistenkin puolelta. Keskeytys on varotoimi, millä toivotaan hillittävän koronaviruksen leviämistä.

Myös Seiskat joutuivat tekemään historiallisen päätöksen harjoitustoiminnan keskeyttämisestä 13.3. alkaen. Kaikki joukkueiden jäävuorot on peruttu toistaiseksi. Lähiviikot näyttää pääsemmekö enää tänä keväänä jäälle. Ennuste ei ole hyvä. Joukkueita kehotetaankin miettimään vaihtoehtoisia liikunta- ja treenimuotoja, missä lähikontaktia ei synny. Näitä saa jakaa vaikka seuran/joukkueiden some-tileillä.

Tilanne varmasti nostaa lukuisia kysymyksiä jäseniemme keskuudessa. Yksi polttava kysymys on raha. Pitääkö kausimaksu maksaa? Palautetaanko jo maksettuja maksuja? Koska? Toivon puheenjohtajana malttia tässä tilanteessa: Seiskat on ns. aatteellinen yhdistys, urheiluseura, jonka tehtävä on tarjota alueemme lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuuksia harrastaa. Seuramme ei voi tuottaa voittoa, vaan talous pyörii jäseniltä kerättävillä maksuilla, joilla katetaan seuran kustannuksia. Seuramme ylivoimaisesti suurin kustannus on jäämaksut. Jos ja kun saamme jäävuorot peruttua, ja kunta ei näistä laskuta, niin pystymme tarkemmin arvioimaan mahdollisia palautuksia. Tähän menee valitettavasti aikaa, joten toivon ymmärrystänne.

Kannattaa myös muistaa että seuralla ei ole mitään puskuria tai muutakaan tapaa etukäteen varautua tämän kaltaiseen tilanteeseen, joten toiminnan jatkumisen kannalta seuran talous pitää tarkasti arvioida ennen kuin voimme tehdä päätöksiä suuntaan tai toiseen. Varmasti kaikki me kuitenkin haluamme että ringette jatkuu koronan jälkeenkin Nurmijärvellä.

Päivitän uutta tietoa tänne sitä mukaan kun tilanne kehittyy.

Pysykää terveinä!

Sami Tilander - puheenjohtaja


Linkkejä koronatietoihin:

https://www.skrl.fi/fi/nw/15541/suomen+kaukalopall...

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19


   
Lisää uutisia
Nurmijärvi Seven Ringettes ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat