Ringette lajina

Ringette on Sam Jacksin Kanadassa vuonna 1963 kehittämä naisten jäälaji. Suomeen ringeten toi Juhani "Juuso" Wahlsten vuonna 1979.

Ringetteä pelataan jääkiekkokaukalossa ja siinä yhdistyvät taito ja vauhti korostaen joukkuepeliä. Peliväline on sininen kumista valmistettu rengas, rinkula. Rinkulan hallintaan käytetään suoraa ringettemailaa.

Ringette on kehitetty naisille ja siinä on taklaaminen ja kova kontaktipeli kokonaan kiellettyjä. Ringette onkin nimenomaan taito- ja älypeli. Ringeten säännöt korostavat yhteispeliä, sillä siniviivat ylitetään aina syöttämällä rinkula toiselle pelaajalle. Peli on vauhdikasta ja pelitaktiikalla on suuri merkitys, sillä hyökkäys- ja puolustusalueella saa olla vain kolme kenttäpelaajaa kummastakin joukkueesta. Maalivahdilla on oma merkitty alueensa, jolle muut pelaajat eivät lainkaan saa mennä.

Ringetteä pelataan Suomessa 50 seurassa yli 4000 pelaajan voimin paikalliselta harrastajatasolta aina valtakunnalliseen SM-sarjaan asti, nuorimpien harrastajien ollessa 3-4 vuotiaita. Yläikärajaa ei ole ja harrastuksen voi aloittaa myös myöhemmin, sillä lady-joukkuieissa ringetteä harrastavat naiset, jotka ovat tutustuneet lajiin vasta aikuisena.

Ensimmäiset MM-kisat ringetessä järjestettiin vuonna 1990. Suomi on voittanut maailmanmestaruuden seitsemän kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1994. Viimeisin kulta voitettiin kotikisoissa 2016.

Lue lisää Suomen Ringetteliiton sivuilta.


   
Lisää uutisia
Nurmijärvi Seven Ringettes ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat